The product has been added to your shopping cart Show shopping cartCheckout
0 Products
Cart
Your browser is not supported. For the best experience, a newer version or another browser is recommended.
In order to give you better service we use cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.
LogoSB.jpg

Custom, Bas

Custom
Custom basarna är de som visuellt sticker ut mest, många skulle nog kalla dem ”möbelbas” eller liknande. Alla instrument i denna serie har en mahognykropp som kombineras med ett mer sällsynt träslag, även kallat rarewood. Välj mellan Bubinga, Wenge, Zebrano, Lönn i olika figureringar, Macassar eller något annat av de val Sandberg erbjuder. Givetvis är inga av dessa träslag utrotningshotade.
 
Mikrofonerna är de mycket iögonfallande, ovala X-tender från Delano som erbjuder en ovanligt tydligt ton nere i de djupaste frekvenserna utan att tappa punch i mellanregistret. Detta i kombination med en 3-bands EQ har gjort denna till en favorit bland många fusion och R&B bassister. Missa inte att denna bas ofta beställs som 6 strängad och/eller bandlös.
Det långa hornet och huvudets form gör att balansen i basen är exceptionell. Halsen har även här ett noll band som ger en jämnare volym mellan t.ex lös A-sträng och tonen A på 5e band på E strängen, det är även lättare att justera till en lägre stränghöjd.
 
De instrument du hittar i denna grupp är exempel på Custom-basar som vi hoppas kan bidra till inspiration att skapa din egna bas med Sandbergs konfigurator: http://www.configurator.sandberg-guitars.de/
 
Här hittar du högupplösta bilder på vårt Sandbergsortiment